Astral seyahat nedir, nasıl yapılır, tehlikesi var mı ?

05:10:00 , 0 Comments




Astral seyahat nedir, nasıl yapılır, tehlikesi var mı  ?


M4034S-4208
Son dönemde gündemi meşgul eden ve henüz gerçekliği kanıtlanmamış bir konu olan astral seyahat, ruhun bedeni terk ederek farklı bir boyuta yani beşinci boyutageçmesi şeklinde ifade edilmektedir. Bu sırada kişinin bilinci açıktır ve bedenden ayrılan ruh bilinçte izlerini taşır. Hakkında pek çok araştırma yapılan ve bir çok örneklerle de desteklenen astral seyahat, uyku esnasında 5 dakika ile 2 saat arasında gerçekleşmektedir. 
ABD’li bir yazar olan Robert Monroe, bu konu hakkında çok fazla araştırmalar yapmış ve şu anda çalışmalarını da Monroe Enstitüsü adlı kurum bünyesinde sürdürmektedir. Uykudayken yaşanan bu durum, stresli bir günün sonrasında uyku haline geçme sırasında ya da çok relaks olunan uyku esnasında meydana gelmektedir. Söylenene bakılacak olursa, ruh uyku haline geçme esnasında göbek kısmından ayrılmaya başlamaktadır. Kişinin ruhu geride kalan bedenini gördüğünde heyecanlandığı için, kalp atışları hızlanır ve astral seyahate başlayamadan uyanır. Bazen ruhun bedenden ayrıldığı fark edilmez ve rüyaymış gibi düşme veya uçma gibi fiziksel eylemlerle uyanılır. Bunun anlamı, astral seyahatin gerçek boyutta ve rüya boyutunda da gerçekleştiğidir. Bütün insanlarda olmayan bu astral seyahatler ile ilgili bir örnek vermek gerekirse;
New York’ta yaşamını sürdüren A.S. adındaki kişi, gireceği sınavdan bir gün önce uykusu esnasında sınav sorularının olduğu odaya girdiğini belirtmiş, soruları arkadaşlarına da söylemiş fakat kimse ona inanmamış. Sınavda onun söylemiş olduğu sorular çıkınca da bu durum herkesin dikkatini çekmiş.
ABD’ninastral seyahatile ilgili savaş teknikleri geliştirdiği söylenmektedir. ABD’nin geliştirdiği söylenen astral seyahat tekniklerinden bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.
astral seyahat nedir
1- Gevşeme: Bunun için rahat bir yatak ve sessiz bir ortam hazırlanmalıdır. Tam olarak yoğunlaşabilmek için, yatağın karşısında bir tablo varsa ona, yoksa da sade bir alana odaklanılmalıdır. Bundan sonra kişinin kendini telkin edici “Göğsümden yukarıdaki bölüm ağırlaşıyor. Gözkapaklarım ağırlaşıyor. Gittikçe tüm bedenimin ağırlaştığını hissediyorum.” Şeklindeki cümleleri 4-5 defa söyledikten sonra gözler açılır. Mevcut durum kesinlikle bozulmama ve yataktan kaklımamalıdır çünkü artık astral seyahat için hazırlık tamamdır.
2- Uygulama: Bunun için sessiz ve rahat bir ortam hazırlanması gerekmektedir. Öncelikle kişi ruhunun seyahat edeceği yeri belirlemelidir. Belirlenen yer bedenden 2 metre uzaklıkta belli bir yer olmalıdır. Gözler kapatıldığında oluşan karanlığa konsantre olunmalıdır. Konsantrasyonun tamamlandığından emin olunduktan sonra, bir gücün bedeni yukarıya çekmek istediği düşünülmeli, ve bunu gerçekten isteyerek düşünmelidir. Bedenden çıtırdama, kulaklardan çınlama sesleri ve kalp atışlarında hızlanma olacaktır. Bu etkiler doğal bir durumdur. Korkunun üstesinden gelinmelidir, çünkü korku astral seyahati engelleyebilir.
Astral seyahatin tehlikesi var mı?
Bugüne dek yapılmış olan ya da yapıldığı belirtilen astral seyahatlerin hiçbirinde tehlikeli bir durum meydana gelmemiştir. Bazı kişilerce ölümle sonuçlanabilir yorumu yapılsa da, bunun aksine oldukça güvenli olduğu kanısı hakimdir. Ölüm fiziksel olarak maruz kalınan kaza gibi durumlarla oluşmadığından ölüme yol açabileceği söylenmektedir. Çünkü kalp hızında ve kan basıncında yükselme sebebiyle yüksek tansiyon hastalarında olumsuz sonuçlar doğurabileceği, aynı zamanda da psikoljik sorunlar da doğurabileceği ihtimaller dahilindedir.

0 yorum:

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();